BLOG SHOP WEB

dimarts, 29 de gener del 2013

FOOS I CACAU


Si la setmana passada ens iniciàvem al món del vi aquesta ens ha tocat la xocolata,  tot plegat sense moure'ns d'Olot, estem de sort aquest 2013!  El 18,19 i 20 de Gener es va dur a terme la 50 Fira de l'oli DO Garrigues a les Borges Blanques. Per a l'edició d'enguany, es va ampliar tota la oferta de la fira i es va comptar amb la col.laboració garrotxina de Lluís Riera de Cacau Pastisseria que va obrir el dia inaugural amb la presentació del postre de la fira "Xocolata i Oli en textures". Aquest postre comptava amb el treball dels productes del territori entenent la comarca de Les Garrigues com el marc natural per a dur-lo a terme. El postre comptava també amb la col.laboració de Jordi Pagés, jove vidrier de l'estudi artístic del vidre FOOS que va crear un plat especialment pensat per a l'ocasió. El plat amb un alçat que dóna profunditat i realça les diferents textures és l'element que engloba el traç de l'oli amb cacau, el biscuit d'oli amb llimona i ametlla, la ganache de xocolata i oli d'oliva i un degradat de galeta neutre "espona de l'slavia" (olives, oli d'oliva, ametlla i herbes -farigola,romaní,fonoll i espígol-). La creació de les diferents textures queda enmarcada en el plat que es va poder degustar durant els dies de la fira a la cafeteria Slàvia.

Creació del plat al taller de Foos amb en Lluís i en Jordi

El plat acabat